Β.Κικίλιας: Νοσοκομειακή περίθαλψη μόνο για Ἕλληνες με αίμα ἑλληνικόν

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του νέου υπουργού υγείας Β.Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες «Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους».

Ο υπ. Υγείας υποστήριξε ότι στον νέο σχεδιασμό για το εθνικό σύστημα υγείας περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός συστήματος καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας.

Πιο αναλυτικά:

– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών με χρήση εντύπου Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικού Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ), οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να πραγματοποιούν φόρτωση της σαρωμένης εικόνας του εντύπου σε αρχείο acrobat reader (.pdf), και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία χορήγησης της παροχής, προκειμένου να διασφαλισθεί η έγκαιρη αναζήτηση της δαπάνης από τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Φορείς.

– Στις περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι κατά τη στιγμή της χορήγησης της παροχής δεν φέρουν μαζί τους το κατάλληλο έντυπο δικαίωμα (ΕΚΑΑ) και εφόσον δεν προλαβαίνουν να προσκομίσουν εγκαίρως ΠΠΑ (σε περίπτωση νοσηλείας) οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να χορηγούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα παραστατικά στον ασφαλισμένο, προκειμένου ο δεύτερος να τα υποβάλει στον ασφαλιστικό του Φορέα για αποζημίωση όταν επιστρέψει στη χώρα του.

– Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε μη άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες ή Ελληνικής καταγωγής ομογενείς, σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και στα μέλη των οικογενειών αυτών, οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ.

Advertisement

– Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος. (Πηγή ΑΜΠΕ).

Οι αντιδράσεις; Ποικίλες και ιδιαίτερα αιχμηρές. Ο πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος Δημήτρης Ραπίδης τόνισε πως οι δηλώσεις του κ.Κικίλια είναι « άκρως προσβλητικές και ρατσιστικές» , καθώς ουδέποτε πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες υγείας των ξένων. Για τους πολίτες της ΕΕ υπάρχει το κοινοτικό ασφαλιστικό δίκαιο, για τους πρόσφυγες ειδικά κονδύλια της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας.

Σε μία κοινωνία που προασπίζεται την ελευθερία της ζωής, δεν νοείται να υλοποιούνται σκέψεις που βασίζονται στον ρατσισμό και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να απογοητεύει με τις δράσεις της όλο τον κόσμο που είχε παραβλέψει το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας και είχε εναποθέσει τις ελπίδες του στο εγχείρημα του εν λόγω κόμματος.

Ευελπιστούμε σε άμεσες εξηγήσεις. Ο κ.Κικίλιας οφείλει να λογοδοτήσει για το ρατσιστικό αυτό «ξέσπασμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Όταν η εξουσία γίνεται πραγματικά επικίνδυνη

Ξημερώματα Δευτέρας 26/08/2019 μια ομάδα αποτελούμενη από σώματα των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας εκτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ‘’σκούπας’’ των τελευταίων ετών στα Εξάρχεια. Στο στόχαστρο φάνηκε πως βρέθηκαν τέσσερα κτήρια τελούμενα υπό κατάληψη εδώ και τρία χρόνια στις οδούς Σπ. Τρικούπη, Καλλιδρομίου και […]

Κάνε εγγραφή