Δήμος Θερμαϊκου: Με πραξικοπηματικό τρόπο η διοίκηση Τσαμασλή απέρριψε την μείωση των δημοτικών τελών κατα 24%

Με πραξικοπηματικό τρόπο η διοίκηση Τσαμασλή απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση των δημοτικών τελών κατα 24%. Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία αντιπαρατέθηκαν οι προτάσεις της διοίκησης και της αντιπολίτευσης για τον ορισμό του ύψους των δημοτικών τελών ετους 2021.

Όπως είναι γνωστό 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τους Γ. Μαυρομάτη, Θ. Τζέκο, Γ. ΧΑτζηβαλάση και Ν. Παράσχου, λαμβάνοντας υπόψη

• το γεγονός ότι συμπεριλαμβανόμαστε μεταξύ των δήμων με τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την χώρα

• την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημότες (επαγγελματίες και ιδιώτες), λόγω της πανδημίας του covid-19

• τις πραγματικές ανάγκες του δήμου κατέθεσαν κοινή πρόταση, με μια εμπεριστατωμένη και πλήρως κοστολογημένη εισήγηση, για ισοσκέλιση Εσόδων-Εξόδων και μείωση των δημοτικών τελών κατά 24%.

Η διοίκηση Τσαμασλή, αφού προσπάθησε με κάθε μέσο να εμποδίσει την “ευδοκίμηση” της πρότασης, την έφερε αναγκαστικά στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία καταρρίφθηκαν ένας προς έναν όλοι οι ισχυρισμοί του αντιδημάρχου οικονομικών και τέθηκε σε ψηφοφορία.

Advertisement

Η πρόεδρος λοιπόν του Δ.Σ., γνωρίζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων και εκμεταλλευόμενη την απουσία -λόγω ανυπέρβλητων κωλυμάτων- 2 μελων του Δ.Σ. (ο ένας απο τους οποίους προσυπογραφών την πρόταση της αντιπολίτευσης), βλέποντας ότι το αποτέλεσμα έβαινε υπέρ της πρότασης μας, απέκλεισε από την ψηφοφορία τους προέδρους των 7 Κοινοτήτων, για να διασφαλίσει την οριακή (16-14) επικράτηση της πρότασης Τσαμασλή. Η μεθόδευση αυτή, που χαρακτηρίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση ως «πραξικοπηματική», οδήγησε σε έντονη αντιπαράθεση και αναμενόμενη αντιπαλότητα, που επηρέασε το σύνολο των θεμάτων της συνεδρίασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι πρόεδροι των Κοινοτήτων αποκλείστηκαν από την ψηφοφορια των Ανταποδοτικών Τελών, κλήθηκαν και ψήφισαν κανονικά για τα τέλη χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων, ακόμη και για τα τέλη… Κοιμητηρίων! Το εξόφθαλμα παράνομο της μεθόδευσης αυτής προκύπτει αβίαστα από τα αποσπάσματα ανάλογων αποφάσεων προηγούμενων ετών, ακόμη και του 2019, τα οποία παραθέτουμε για σύγκριση και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» καταγγέλλει τον δημοκρατικό εκτροχιασμό της διοίκησης Τσαμασλή και ΔΗΛΩΝΕΙ ότι θα προσφύγει στην εποπτεύουσα Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης και την επανάληψη της ψηφοφορίας. Από εδώ και πέρα ο κ Τσαμασλής θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του.

Για τη ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Γιώργος Χατζηβαλάσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Κυρώσεις ή Νέο Ελσίνκι;

Την 10η Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (η επονομαζόμενη Σύνοδος Κορυφής), μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν πρόκειται να είναι και η κατάσταση σχετικά με την Τουρκία. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ μόλις σήμερα δήλωσε τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις […]

Κάνε εγγραφή