Δικαίωμα στη στέγαση!

Αυτές τις ημέρες, κάθε χρόνο, χιλιάδες οικογένειες φοιτητών αναζητούν σπίτι.
Τα τελευταία χρόνια, παρότι μειώθηκαν τα εισοδήματα των οικογενειών, παρατηρείται ιλιγγιώδης αύξηση τιμών στα ενοίκια, καθιστώντας έτσι την εύρεση σπιτιού πολύ δύσκολη και, σίγουρα, επώδυνη.Οι αιτίες είναι πολλές, επιλέγω να αναφέρω τη βασικότερη: βραχυχρόνια μίσθωση (βλ. Airbnb)
Παράλληλα, τα χρόνια της κρίσης, με εξαίρεση τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε συνεχής μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και απαξίωση των υποδομών στέγασης (Εστίες κ.ά.). 
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα, ανασταλτικό για την πραγματοποίηση σπουδών σε πολλές περιπτώσεις οικογενειών. Το σύγχρονο φοιτητικό κίνημα οφείλει να θέσει το ζήτημα αυτό ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών του. Και φυσικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αγωνιστεί για να μη μετατραπούν πόλεις ολόκληρες σε «ξενοδοχεία». 
Σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η συμβολή του Νάσου Ηλιόπουλου, στην Αθήνα. Ανέδειξε το οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης περιοχών, ώστε αυτές να δοθούν αντί πινακίου φακής σε εταιρείες real estate.
Η σύγχρονη προοδευτική παράταξη και οι εκπρόσωποί της στη σπουδάζουσα και την αυτοδιοίκηση οφείλουν να προβάλουν πειστικές απαντήσεις. Το 2019 κάποια πράγματα δεν είναι αυτονόητα και πρέπει για αυτά να αγωνιστούμε: Δικαίωμα στη στέγαση!

Advertisement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Η κατάργηση ασύλου, άσυλο για την κυβερνητική πολιτική;

Το τελευταίο διάστημα μεγάλες αντιδράσει έχει προκαλέσει η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από την ¨νέα¨κυβέρνηση και την Υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως στην φοιτητική κοινότητα.Πολλές είναι οι αντιδράσεις από φοιτητές,καθηγητές,σωματεία και γονείς.Ωστόσο, κανένας δεν αναρωτήθηκε εάν το άσυλο είναι τελικά το πρόβλημα για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ΑΕΙ και […]

Κάνε εγγραφή