Εδώ Πολυτεχνείο ξανά και ξανά από Ελεύθερους Πολιορκημένους…

“Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Ελληνικέ λαέ, το Πολυτεχνείο θα μείνει το προπύργιο και η εστία του αγώνα. Όλος ο λαός να συσπειρώνεται γύρω από τους χώρους του Πολυτεχνείου, να παραμείνει στους δρόμους της Αθήνας και να κατέβει στους δρόμους κάθε μεγάλης πόλης της Ελλάδας. Το Πολυτεχνείο είναι οχυρωμένο με τα στήθη των φοιτητών… Ο αγώνας μας είναι κοινός. Είναι αγώνας αντιχουντικός. Είναι αγώνας αντιδικτατορικός. Είναι αγώνας αντιιμπεριαλιστικός. Κάτω η δικτατορία. Ζήτω η Δημοκρατία…”

Ζήτω η Δημοκρατία, μια έκφραση με τόσο νόημα, ειδικά στις μέρες μας. Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ μαζί με όλα όσα συνέβησαν αργότερα, αποδεικνύουν πως ουσιαστικά ο αγώνας του Πολυτεχνείου είναι όχι μόνο επίκαιρος αλλά και οδηγός για τους αγώνες του σήμερα. Ο έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η αστυνομική βία και η ευνοιοκρατία πρέπει να γίνουν εχθρικοί στόχοι των αγώνων του σήμερα. Δεν είναι αντίπαλοι μας, είναι εχθροί μας!

Αυτοί οι εχθροί συνδέουν το 1973 με το 2019. Αυτοί οι εχθροί συνδέουν την Χούντα της Προ-μεταπολίτευσης με την Χούντα της σύγχρονης εποχής, γιατί Χούντα δεν είναι μόνο να έχει την εξουσία ο στρατός, Χούντα είναι και να μην λάμπει η αλήθεια, Χούντα είναι η οικονομική ασυδοσία να καλύπτεται για χάρη των ημέτερων.

Το ένα δεν έχει καμία διαφορά από το άλλο, απλά αλλάζουν οι αναλογίες.

Και για να γίνει λίγο πιο κατανοητό: Η πολιτική είναι συνειδήσεις και άρα όποιος χειρίζεται και διαμορφώνει αυτές τις συνειδήσεις, ελέγχει το πλοίο. Αυτό ισχύει από τον φοιτητικό συνδικαλισμό της «Πρώτης Δύναμης», της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μέχρι και την «Αυτοδύναμη Ελλάδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Εφόσον ο οποιοσδήποτε κυριαρχήσει στις συνειδήσεις του λαού έχει κατακτήσει τον κόσμο. Από τι καθορίζονται οι συνειδήσεις στην σύγχρονη εποχή; Από την ενημέρωση. Ποιος «πουλάει» την ενημέρωση; Τα ΜΜΕ.

Όλοι έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε ελεύθεροι επειδή ακριβώς έχουμε εκλογές και κοινοβουλευτισμό. Παρά το ότι είμαι όμως φανατικός οπαδός του κοινοβουλευτισμού σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορώ να μην πω ότι ακόμα και αυτός καθορίζεται. Όταν η σύσταση του δημοκρατικού σώματος ψηφίζετε από τον λαό, τότε μάλλον αυτό που ελέγχει την «σύσταση» ή την τάση του λαού ελέγχει και το κοινοβούλιο. Δεν λέω ότι η δημοκρατία είναι κάτι κακό, λέω απλά ότι η δημοκρατία, που έχουμε, έχει προβλήματα. Όταν μπαίνουν στην ΑΣΟΕΕ και επιβάλλουν τον νόμο των «χακί» με δικαιολογία τα «συριακά όπλα», αλλά δεν λένε ποιος πραγματικά φέρνει όπλα στην Ελλάδα έχουμε θέμα. Όταν μας νοιάζουν οι γιάφκες στο Πανεπιστήμιο αλλά όχι οι γιάφκες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, έχουμε θέμα. Ακούστε κάτι λοιπόν, κανείς δεν είπε ότι ασφαλές πρέπει να είναι μόνο το Πανεπιστήμιο, ασφαλής πρέπει πρώτα από όλα να είναι η κοινωνία. Αλλά η εμμονή τους είναι στο Πανεπιστήμιο, γιατί ο όρος κοινωνία είναι πολύ ειδικός και επειδή με αυτό συνδέεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από παιδιά μέχρι και γονείς. Γιατί μπορούν να χειραγωγήσουν πιο πολλές συνειδήσεις!

Advertisement

Εδώ βρίσκεται η Χούντα. Δεν είναι μια Χούντα με όπλα στρατιωτικά, είναι μια Χούντα με ακόμα χειρότερα όπλα, γιατί τι αξία έχει η δική σου ζωή μπροστά στην ζωή των απογόνων σου;

Νιώθουμε λοιπόν ελεύθεροι ενώ τελικά είμαστε πιο φυλακισμένοι από ποτέ και δυστυχώς μας αρέσει, γιατί θεωρούμε ότι είναι καλό, ότι είναι ηθικό. Και αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Είναι ότι χειρότερο οι δικτατορίες να νομιμοποιούνται μέσα μας.

Πρώτα πρέπει να απονομιμοποιήσουμε τις δικτατορίες τόσο μέσα μας όσο όμως και στους συναδέλφους και συμπολίτες μας και στην συνέχεια, όταν θα αποκτήσουμε την δύναμη να επηρεάζουμε το σύστημα, να το σπρώξουμε προς την σωστή κατεύθυνση, την κατεύθυνση της ελεύθερης δημοκρατίας της ανεξάρτητης ενημέρωσης. Αυτή θα είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου, αυτό είναι το σύγχρονο Πολυτεχνείο.

Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αστικό κράτος ή τον καπιταλισμό, αυτά είναι μετά, πολύ μετά. Ας νομιμοποιήσουμε πρώτα τον αγώνα μας και όλα θα έρθουν με την σειρά τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το BREXIT

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία όσον αφορά την έξοδο της δεύτερης από την Ένωση. Στις 17 Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι Ηγέτες θα κάνουν δεκτή τη νέα συμφωνία, διανοίγοντας έτσι το μονοπάτι προς το ΄΄οριστικό διαζύγιο΄΄ μεταξύ της ΕΕ & του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά […]

Κάνε εγγραφή