Η κατάργηση ασύλου, άσυλο για την κυβερνητική πολιτική;

Το τελευταίο διάστημα μεγάλες αντιδράσει έχει προκαλέσει η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από την ¨νέα¨κυβέρνηση και την Υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως στην φοιτητική κοινότητα.Πολλές είναι οι αντιδράσεις από φοιτητές,καθηγητές,σωματεία και γονείς.Ωστόσο, κανένας δεν αναρωτήθηκε εάν το άσυλο είναι τελικά το πρόβλημα για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας;Αξίζει, να θυμίσουμε στην ¨νέα¨ κυβέρνηση ότι το διάστημα 2013-2015 άσυλο δεν υπήρχε.Παρόλα αυτά,η εγκληματικότητα ήταν κατά είκοσι της εκατό μεγαλύτερη από σήμερα στα Πανεπιστήμια.Μήπως τελικά, πρόβλημα είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης για ουσιαστικές λύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι το άσυλο;Καλό θα ήταν να ανησυχούμε μήπως, η κατάργηση του ασύλου λειτουργεί ως ¨άσυλο¨στην κυβερνητική πολιτική για την παιδεία.Γιατί μια τέτοια φοβία;Ας εξετάσουμε λίγο τις αποφάσεις για την εκπαίδευση της Υπουργού τις τελευταίες 60 ημέρες.
1)Κατάργηση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ,Α, για τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας οι οποίοι 4.500 πρώτοι διορισμοί θα ήταν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής εντός του 2019.
2)Απόρριψη του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για 10.000 ερευνητές.Επιπλέον, η αφαίρεση της έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας και η μεταφορά της τελευταίας στο Υπουργείο ανάπτυξης θα υπονομεύσει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μέχρι την τελική εξαφάνιση τους καθώς η έρευνα θα αποτελεί αντικείμενο μόνο της ανάπτυξης.  
3)Καμία συζήτηση για δημιουργία νέων ειδικών σχολείων αντίθετα, με την προηγούμενη τετραετία που δημιουργήθηκαν 48  νέα σχολεία ειδικής αγωγής.
4)Καμία συζήτηση για την αύξηση των δαπανών της δημόσιας εκπαίδευσης.
Οι παραπάνω κυβερνητικές πολιτικές οφείλουν, να μας προβληματίζουν καθώς, υπονομεύουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση για ουσιαστική βελτίωση του τελευταίου.Τέλος, η κατάργηση του ασύλου λειτουργεί ως ένα επικοινωνιακό σόου  το οποίο καλύπτει την  κυβερνητική πολιτική και πολύ πιθανόν να οδηγήσει χωρίς να το καταλάβουμε καθώς θα έχουμε εστιάσει αλλού, στην πρόταση της φοιτητικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος της ΔΑΠ ¨αυτονόητο τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Advertisement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Η Ιστορία στο απόσπασμα

Η ιστορική επιστήμη αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, πέρα και πάνω από εθνικά ή άλλα αφηγήματα. Για να επιτύχει αυτό της το καθήκον, χρησιμοποιεί ορισμένα επιστημονικά εργαλεία, όπως η μελέτη και η ανάλυση πηγών (πρωτογενών/δευτερογενών), η διασταύρωση και η αξιολόγηση των πηγών αυτών. Προχωρά δηλαδή σε κάθε δυνατή έρευνα, […]

Κάνε εγγραφή