Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές

του Αβράαμ Λαφαζάνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ενεργοποίησε τα προγράμματα υποτροφιών για τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μετά – διδακτορικούς ερευνητές, υλοποιώντας τον Α’ και Β’ κύκλο μέχρι τα τέλη του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο α’ κύκλος περιέλαβε 211 υποτροφίες και ο β’ κύκλος 700 αντίστοιχα.
Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2020 κι ενώ δεν δόθηκαν  υποτροφίες το 2019 απο πλευράς της νέας ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, η Κυβέρνηση της ΝΔ ματαίωσε τελικώς το Πρόγραμμα, αποστερώντας το δικαίωμα των Υποτροφιών υλοποίησης διδακτορικής έρευνας σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες!
Η πονηρή αυτή απόφαση της κυβέρνησης, στέλνει εκ των πραγμάτων τους έλληνες νέους ερευνητές στο εξωτερικό, διαμορφώνοντας μια ακόμη χαμένη γενιά!
Καθημερινά, εκατοντάδες επιστήμονες απευθύνονται στο ΙΚΥ προκειμένου να λάβουν μια πειστική απάντηση δίχως κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα από την άλλη πλευρά. 
Η Ελλάδα λοιπόν, δεν έχει τη πολυτέλεια να χάσει κι άλλους νέους εξαιρετικούς επιστήμονες στο βωμό της ιδιοτέλειας της κάθε Κεραμέως όπως αντίστοιχα στην εποχή των μνημονίων.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ τον Γ’ κύκλο υποτροφιών για διδάκτορες-μεταδιδάκτορες και να λογοδοτήσει επιτέλους για την ολιγωρία του σ’ ένα μείζον θέμα όπου αφορά το λαμπρό επιστημονικό δυναμικό της χώρας. 
Κλείνοντας μ’ αυτές τις σκέψεις, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς το εξής:
Μήπως φάγανε τα κονδύλια αυτά;
Η απάντηση σ’ ένα τέτοιο ερώτημα που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό την επιστημονική κοινότητα, θα εξαρτηθεί από τη στάση του Υπουργείου Παιδείας το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένουμε…

Advertisement


*Φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Ο Mário Centeno παραιτήθηκε από ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας, σκληρή μάχη εν όψει για την προεδρία του Eurogroup

Την 9η Ιουνίου 2020 ο Mário Centeno ανακοινώνει ότι την 15η Ιουνίου 2020 θα παραιτηθεί από ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας και ότι η θητεία του ως Πρόεδρος του Eurogroup λήγει στις 13 Ιουλίου 2020. Η ανάρτηση του Προέδρου του Eurogroup για την ανακοίνωση της εν προκειμένω απόφασης στο twitter είχε ως […]

Κάνε εγγραφή