Μια ευτελιστική προσέγγιση των εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης

*Του Θέμη Κουκουτζέλα, φοιτητή ΠΑΜΑΚ

Η B’ Kυριακή της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, επιφύλασσε μια καθαρή νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα,απέναντι στον Νίκο Ταχιάο με διπλάσιο ποσοστό ψήφων, που τον αναδεικνύει Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μια λογική διαφορά από τη στιγμή που η υποψηφιότητα του στο β’ γύρο στηρίχθηκε κατά πλειοψηφία από τον προοδευτικό χώρο καθώς και από μεγάλο ποσοστό πολιτών που στον α’ γύρο στήριξαν άλλους υποψηφίους προερχόμενους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας,οι οποίοι δεν πείστηκαν από την υποψηφιότητα Ταχιάου, που στηρίχθηκε επίσημα από το κόμμα. Δυστυχώς όμως, μέσα από αυτή την αναμέτρηση αναδύθηκε ένα φαινόμενο το οποίο σε ένα βαθμό ευτέλισε την εκλογική αυτή αναμέτρηση και αυτό είναι οι οπαδικές διαστάσεις που πήρε.

Ως γνωστόν οι 2 υποψήφιοι δεν έχουν κρύψει τις οπάδικες τους προτιμήσεις, ο μεν Ν.Ταχιάος έχει δηλώσει φίλαθλός του Άρη,ο δε Κ. Ζέρβας φίλαθλος του ΠΑΟΚ.Μετά την οριστικοποίηση αυτού του διδύμου λοιπόν στο β’ γύρο, ξέσπασε ανελέητος πόλεμος από διάφορους οπάδικους λογαριασμούς και των 2 ομάδων στα κοινωνικά δίκτυα, από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ν.Ταχιάο προτρέποντας για “παοκτσίδικη” ψήφο στον Ζέρβα , και από την πλευρά των  οπαδών του Άρη το αντίστροφο, μετατρέποντας κατ’αυτό το τρόπο την κάλπη στο δήμο σε ένα debate Άρη-ΠΑΟΚ, προωθώντας κατ’ αυτο τον τρόπο οπαδικές σκοπιμότητες. Είναι σαφές πως όσοι συμπεριφέρθηκαν κατ’ αυτή τη λογική απέναντι σε αυτό το δίλημμα, κατ’αρχάς δεν έχουν μάλλον την στοιχειώδη γνώση για τις αρμοδιότητες και κατά πόσο έχει τη δικαιοδοσία ένας δήμαρχος να παρέμβει με βάση τα προσωπικά του πιστεύω σε στοιχειώδη θέματα που αφορούν έναν αθλητικό σύλλογο, κάτι στο οποίο δεν θα αναλωθώ να αναλύσω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την υπόθεση είναι πως το συμφέρον και το μέλλον της πόλης και των πολιτών πέρασε σε δεύτερη μοίρα από αυτή τη μερίδα ψηφοφόρων, και προτάχθηκαν μικροπολιτικές και οπαδικές σκοπιμότητες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε την πόλη .Η Θεσσαλονίκη, έχει μια σειρά σοβαρών  θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν και αφορούν όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιος και με ποιόν τρόπο θα ασχοληθεί με αυτά και μια μερίδα προτίμησε ανοιχτά, να το μετατρέψει σε μια παντελώς οπαδική δημοσκόπηση με την βλακώδη άποψη ότι θα αναδειχθεί η οπαδική υπεροχή είτε του ενός έιτε του άλλου, στην οποία παρασύρθηκαν και νέοι ψηφοφόροι, ως αποτέλεσμα άγνοιας και αδιαφορίας για τα κοινά του τόπου τους, βρίσκοντας κατ’ αυτό τον τρόπο κίνητρο να ψηφίσουν, μια αδιαφορία που αντανακλάται και στο 62% της αποχής την 2η Κυριακή, που αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες των ψηφοφόρων και σίγουρα δημιουργεί ανησυχία για το κατά πόσο τελικά οι πολίτες ενδιαφέρονται πραγματικά για τα προβλήματα που έχει η πόλη τα οποία μάλιστα βιώνουν καθημερινά.

Advertisement

Εν τέλει στον δημαρχιακό θώκο από 1η Σεπτεμβρίου θα καθίσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος είναι γνώστης των αυτοδιοικητικών και των θεμάτων της πόλης και η προεκλογική του καμπάνια χαρακτηρίστηκε από ωριμότητα, θίγοντας κατά κύριο λόγο αυτά τα θέματα. Ευχή όλων η θητεία του να χαρακτηριστεί σε όλους τους τομείς από την ίδια ωριμότητα,με γνώμονα πάντα το καλό όλων των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Next Post

Arrivederci, Berlinguer…

Του Γρηγόρη Καραγιαννίδη Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 11 Ιούνη του 1984, όταν έσβησε το χαμόγελο που ενέπνεε εκατομμύρια Κομμουνιστές, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν η τραγική κατάληξη ενός κακού που ξεκίνησε στις 7 του Ιούνη, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος […]

Κάνε εγγραφή